Voorlichting Emotieregulatie (18 september)

Emoties ervaren we als reactie op gebeurtenissen en gedachten in het hier en nu, door herinneringen aan het verleden en gedachten over de toekomst. De meest gezonde manier om met je emoties om te gaan is je emoties toelaten en ze gewoonweg ervaren, zonder in te grijpen.

 

Veel mensen worstelen echter met emoties die overweldigend zijn, terwijl anderen nauwelijks contact krijgen met hun emoties. In beide gevallen kan het lastig zijn ermee om te gaan, de emoties te reguleren. Als gevolg hiervan kun je gespannen raken, wisselende stemmingen hebben of snel uit evenwicht raken. Je kunt relaties kwijtraken en impulsief dingen doen waar je later veel spijt van hebt.

 

Emotieregulatie betekent dat je vaardigheden hebt om met je emoties om te gaan en dat je deze adequaat kan uiten.

 

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige u hoe het is om problemen met emotieregulatie te hebben en hoe hij of zij ermee omgaat. Een professional geeft algemene informatie over het onderwerp, geeft aan welk hulpaanbod er is en geeft advies over hoe mensen in de directe omgeving van betrokkenen kunnen helpen. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

 

Praktische informatie:

Datum: maandag 18 september 2017

Tijd: 19.30 uur

Locatie: restaurant de Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig


home